Locatie: Kastanjelaan 1 Heerenveen

 


Wat doet MindUp?

MindUp begeleidt mensen met een psychiatrische stoornis of psychosociale problematiek, die hen beperkt bij het wonen, werken en meedoen in de samenleving. MindUp zet deze mensen weer in hun eigen kracht.

 


Wat is het bestaansrecht van MindUp? (missie)

MindUp begeleidt mensen met een psychiatrische stoornis of psychosociale problematiek, die hen beperkt bij het wonen, werken en meedoen in de samenleving. Met de decentralisatie van de AWBZ naar de Wmo, zijn gemeentes verantwoordelijk voor de ambulante begeleiding van onze cliënten. Net als deze gemeentes, streven wij naar participatie en zelfredzaamheid voor alle inwoners van Friesland. Niet de beperkingen, maar de mogelijkheden van onze cliënten vormen de spil van ons bestaan. Samenwerken met organisaties die hetzelfde belang behartigen is hierin essentieel. Samen met onze cliënten werken wij toe naar rehabilitatie en herstel. Met een team van gedreven professionals en met innovatieve methodes begeleiden we cliënten naar het uiteindelijke doel: wonen, werken en meedoen in de samenleving.

MindUp Werkt!

 

Welke ambities hebben wij? (visie)

De samenleving verandert en van mensen met een psychiatrische stoornis wordt steeds meer gevraagd. De nadruk ligt op handelen vanuit eigen kracht, met zelfredzaamheid als doel. Onze medewerkers zijn zich er iedere dag bewust van hoe zij hierin het verschil kunnen maken.

Onze cliënten werken samen met onze medewerkers toe naar zelfredzaamheid, zodat ze (meer) mee kunnen doen in de samenleving. We staan er niet alleen voor. We zoeken de samenwerking op met organisaties, die net zoals wij, streven naar wonen, werken en meedoen. Om mensen écht in hun eigen kracht te zetten, is het belangrijk om scherp te zijn; te vernieuwen in onze dienstverlening en te innoveren in ons aanbod. Dit bereiken wij door onze patiënten actief te betrekken bij alles wat we doen. Hierdoor maken we niet alleen nu, maar ook in de toekomst het verschil voor onze cliënten.


Waarom past MindUp bij mij ?

Ik ben iemand die positief in het leven staat en overal mogelijkheden in wil zien. Mijn energie wil ik hierin ook graag overbrengen aan de cliënten. Graag samen kijkend naar oplossingen voor bepaalde problemen met de nadruk op de zelfredzaamheid. Ieder mens is speciaal . Ieder heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten en deze moeten uiteraard gestimuleerd worden. Graag leer ik op deze stage plaats verschillende begeleidings- technieken, gericht op de verschillende psychische problematiek. Belangrijk vind ik dat de cliënten zich op hun gemak voelen en zelf vooruitgang gaan zien. 

 

Wees jezelf , er zijn anderen genoeg!


Kennismakingsgesprek 

- Wat is belangrijk bij de doelgroep?

- Hoe ziet een dag er uit ? 

- Wat word er van mij verwacht ?

- Doelen stellen 

- Wekelijks  of 2 wekelijks overleg plannen met stage begeleider , zodat dat de voortgang goed zichtbaar is en blijft. 

- Vaste dagen , evt. 3 ipv. 2 ? 

- Creativiteit wil ik graag benutten. 

- Uitdaging 

 

Voor wie doe je het eigenlijk ?


Wat wil ik leren? 

- Vragen durven stellen, waarom word iets gedaan (geen vooroordeel hebben) .

- Doseren, niet te veel taken tegelijk aannemen.

- Om-denken. Wanneer iets niet lukt, het op een andere manier benaderen en daarin mn rust bewaren. 

- Nee zeggen. 

- Focussen op 1 doel en daarin niet laten beïnvloeden

- Stap voor stap werken. .

- Creatieve manier vinden om een logboekje bij te houden.

 

When nothing goes right, go left.